4 Followers
12 Following
renehasekamp

Rene Hasekamp

I read books (and place a review here afterwards) in the following categories Mystery/Detective, British literature (mostly older books, from Gutenberg.org), Adventure, some Dutch lieterature and more.

My top favorite writers are John Galsworthy, Wilkie Collins, Charles Dickens, but among my five-star reviews you will also find (debuts of) contemporary writers. A recent example is Gillian Flynn. I mostly read ebooks.

 

Currently reading

King Bhumibol Adulyadej: A Life's Work
Dominic Faulder, Nicholas Grossman
Progress: 96/400 pages
The Jacques Futrelle Megapack: 47 Tales of the Thinking Machine and Others
Jacques Futrelle
Progress: 905/1417 pages

Nauwelijks gedateerd

Een vlucht regenwulpen - 't Hart Maarten

(A Dutch review for a Dutch book) 

Ik heb, toen dit boek gekozen werd voor Nederland Leest, de opmerking gehoord dat het boek en het taalgebruik erg gedateerd zijn. Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ook al gebruikt 't Hart hier en daar wat ouderwetse woorden en lange zinnen, zijn stijl is fris en boeiend. Hij hoeft ook niet zo nodig het literaire genie uit te hangen, zoals zoveel Nederlandse auteurs. Dit boek zit goed in elkaar en ik heb het in een adem uitgelezen. Mij heeft hij dus zeer weten te boeien. Hij beschrijft de gedachten van de wereldvreemde hoofdpersoon briljant en de opbouw met veel flashbacks werkt daaraan goed mee. 

Ik heb lang geaarzeld tussen 4 en 5 sterren. Het zijn er 4 geworden maar in een andere stemming hadden het er vijf kunnen zijn. Ik had aanvankelijk een ander einde verwacht omdat ik de einde film gezien heb. Toch is dit einde uit het boek waarschijnlijk het beste einde. 

Al met al een voortreffelijk boek een en goede keuze voor Nederland Leest.